Bilsport

Bilsport är fantastisk

Få sporter kan engagera och få med publik i så varierad ålder som bilsporten. Det är små knattar som inte lärt sig gå som är där med sin mormor och morfar. Ofta blir det en familjeutflykt där alla kan samlas runt ett gemensamt intresse. Kanske är det en i familjen eller någon bekant som deltar och man är där för att heja på.

Om du söker på bilsport på nätet får du upp väldigt olika resultat. Det är ett område vilket spänner över så många olika delar. Grunden i alla är så klart bilar. Men det kan vara både gamla och nya bilar. Bilar som inte går alls till bilar som går i hastigheter som en vanlig människa knappt vågar fantisera om.

Bilsport kan handla om att ställa ut bilen. Den bil som blänker mest eller är mest ombyggd eller någon helt annan kategori. Det är mer än bara en bil när det gäller utställningar. De som är riktigt inbitna åker runt hela Sverige men också utrikes för att få visa upp vad just de har åstadkommit.

Det finns människor vilka vill tävla i att köra bil. Det kan handla allt från go-cart till riktiga racerbilar. Vissa sporter körs på en bana där man kör runt och runt igen. Där kan det handla om att köra visst antal varv på bäst tid. Vissa typer av rally är det en lång bana i skogen där det gäller att ta sig runt endast ett varv men då på allra bästa tiden. Något för alla oavsett vilket typ av intresse som finns.

Att på kortast tid ta sig från a till ö är en sport som kallas för dragracing vilken har blivit allt större publiksport de senaste åren bara. Ofta körs dessa på en arena där publiken har en bra överblick. Det har också funnits olika typer av dragracing s om körts på gatan men då inte alltid varit av det lagliga slaget.

Bilsport är en härlig sport vilken går att engagera sig i hela livet. Aldrig blir man för stor eller för gammal för att delta, då det alltid finns någon typ av gren som kan passa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *