Olika bilsporter

Testa olika bilsporter

Fart och fläkt är något som lockar många. Både känslan av att det går fort och att vad som helst kan hända är orsaken till att bilsport lockar många besökare och entusiaster världen över. Bilsport som bilsport tycker många, men det finns olika slags bilsporter och ligor kan man säga.

Formel 1

En liga som är känd över hela världen och som innefattar endast de snabbaste och bästa bilarna samt bilförarna är Formel 1. Förkortningen är F1 och för den som är hockeyintresserad liknas oftast Formel 1 som amerikanska NHL för att få en slags uppfattning om hur ligan är. Formel 1 körs i princip över hela världen, förutom i Afrika och Antarktis och är den enda sporten inom bilsport som har världsmästerskapsstatus.

Rally

Rally är ett ord som förekommer i vanligt språk och som fler folk känner igen och kan känna igen sig i. Den här sporten körs inte på racerbanor som Formel 1, utan du hittar rally tävlingarna ute på vanliga vägar vilket kan verka lite märkligt men också spännande och annorlunda. Rally kan även pågå i flera dagar och beroende på trimningsgraden delas bilarna in i olika klasser. Det är två stycken i bilen då en kör och den ena är kartläsare och självklart är målet att komma först i mål på snabbast tid. Detta är en sport som är riktigt roligt och som du kan göra med en vän, då det krävs ett bra team för att vara framgångsrika.

Folkrace

Folkrace är som det låter, så långt ifrån Formel 1 man kan komma, då folk som tävlar i sporten tävlar med begagnade bilar. Du hittar ”gamla skrothögar” på folkrace och du måste även vara beredd på att sälja din ögonsten för ca 6500 kr om någon vill köpa den efter en tävling. Folkrace kan hittas över hela Sverige så oavsett om du bor i södra eller norra Sverige kan du lätt delta i ett race. Det bästa är som sagt att det är helt oviktigt hur bilen ser ut, så länge den kör bra.

Det finns som sagt en bilsport för alla oavsett vilken ekonomi eller slags bil man har så kan du hitta grenen som passar just dig. Det viktigaste är att ha viljan och intresset för att lyckas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *